Renovalase mot vaginal tørrhet og atrofi mot plager i overgangsalderen.

Renovalase er en sikker behandlingsmetode for kvinner som ikke kan eller ikke ønsker å bruke lokal østrogenbehandling, eller der tablettbehandling ikke har hatt tilfredsstillende effekt.

I overgangsalderen går kroppen gjennom en hormonell forandring og i denne perioden opplever kvinner siste menstruasjon (menopause). Symptomer på overgangsalderen kan oppstå opptil ti år før menstruasjonen opphører. I overgangsalderen slutter eggstokkene å produsere det kvinnelige kjønnshormonet østrogen, som bl.a. er med på å bevare fuktbalansen i underlivet og skjeden. Vanlige plager kan da bli tørrhet i skjeden, som kan føre til svie og kløe. Tørrhet og lavere pH kan disponere for hyppige urinveisinfeksjoner. Østrogenmangelen kan også føre til smerter og ubehag ved samleie på grunn av tynne og såre slimhinner i skjeden. Andre årsaker til tørre, tynne slimhinner kan være tidlig overgangsalder etter kirurgiske inngrep eller kreftbehandling.

Antall behandlinger: Vanligvis anbefales ​to til tre behandlinger for full effekt.

Bendlingen er ikke-invasiv med lav komplikasjonsrisiko. Behandlingen gir lite ubehag. Alle behandlinger utføres etter medisinsk vurdering.

TING DU BØR VITE

Denne behandlingen krever konsultasjon med en av våre leger i forkant. Legen vil gjøre en medisinsk vurdering og gynekologisk undersøkelse. Gynekologen vil i forkant av din behandling ta deg gjennom behandlingsløpet og hvilke forbehold du må foreta i etterkant av behandlingen.

Renovalase gir en termisk påvirkning fra laseren som stimulerer produksjon og remodellering av kollagenfibre og elastin som binder fukt. Behandlingen øker blodgjennomstrømningen i vevet som videre normaliserer Ph, forebygger tørrhet og infeksjoner. Laseren sender infrarødt lys og varmer opp det ytre laget av vaginal slimhinnen. Dette stimulerer til kollagen og elastin remodellering og produksjon. Fotona laseren penetrerer kun 0,5 mm inn i slimhinnen slik at en unngår risiko for skade på dypere vev og nerver. Dette gir en fastere skjede med bedre støtte for urinrøret og blæren med mindre urinlekkasje, en sterkere tonus gir bedre kontakt ved samleie og økt kvalitet seksuelt. Økt blodsirkulasjon gir en naturlig forbedret fukt av skjeden, normaliserer pH, forebygger tørrhet og infeksjoner.

Behandlingen medfører ingen nedetid, og du kan straks vende tilbake til hverdagen. Det anbefales å avstå fra samleie i 1 uke etter behandling.

VELG LOKASJON OG BEHANDLER

Velg ønsket klinikk og behandler for å kunne bestille time, eller velg «SE ALLE BEHANDLINGER» for ønsket klinikk