Hva er overgangsalder?

Det oppstår ubehag og ulike symptomer fordi eggstokkene gradvis slutter å fungere som normalt. Det skjer gjerne i 50 års alderen pluss minus. Menstruasjon forsvinner og ulike symptomer pga lavere verdier av østrogen i kroppen.

Vanlige plager ved overgangsalder: Hetetokter ,Tørr skjede, Blødningsforstyrrelser, Redusert sexlyst, Stressinkontinens, Manglende  søvn, noen kan også plages med infeksjoner.

Behandling av plagene

Det er kvinner som nesten ikke får symptomer på overgangsalderen mens andre kan ha store plager.  Det er variere hvor tidlig symptomene starter og hvor lenge de varer. Overgangsalderen påvirkes ofte av betydelige endringer i ens liv.  Barna flytter hjemmefra, endringer på jobb og ev konstatering av sykdommer som diabetes, forhøyet blodtrykk m.m. Dette kan også påvirke symptomene på overgangsalderen.

Det er viktig med en individuelt tilpasset undersøkelse. Hver enkelt har ulike utfordringer og symptomer. Og det hele må sees på helhetlig i forhold til rett behandling for å minske dine plager. Vanlig behandling hos gynekolog i forhold til overgangsplager er hormonbehandling endringer i aktivitetsnivå, laser og hormonspiral.

Det er mange mulige behandlingsvarianter avhengig av dine utfordringer med overgangsalder. Det er derfor utrolig viktig med en grundig undersøkelse av gynekolog for å avdekke rett behandling

Ingen ventetid. Uten henvisning

TING DU BØR VITE

I forkant må det gjøres en konsultasjon hos vår gynekolog, som vil gjøre en medisinsk vurdering og gynekologisk undersøkelse. Gynekologen vil i forkant av din behandling ta deg gjennom behandlingsløpet og hvilke forbehold du må foreta i etterkant av behandlingen.

Termisk påvirkning fra laserbehandlingen stimulerer produksjon av kollagenfibre, øker blodtilførsel, fuktighet og elastisitet vaginalt. Resultatet blir oppbygging og oppstramming av vaginalkanalen.

Behandlingen medfører ingen nedetid, og du kan straks vende tilbake til hverdagen. Det anbefales å avstå fra samleie i 1 uke etter behandling.

VELG LOKASJON OG BEHANDLER

Velg ønsket klinikk og behandler for å kunne bestille time, eller velg «SE ALLE BEHANDLINGER» for ønsket klinikk