fbpx

Svettebehandlinger

Svettebehandling med botulinium toxin
Sliter du med unormal svette? En enkel, effektiv og smertefri behandling er å sprøyte små mengder fillersinn i armhuler, på hender og under føtter. Metoden er medisinsk godkjent i Norge og har blitt brukt mot tilstanden i mer enn 20 år. Effekten varer mellom 6-8 måneder.

Hva er overdreven svette?
Svetting er kroppens måte å regulere kroppstemperaturen på, men noen produserer mer svette enn det som er nødvendig. Denne lidelsen kalles hyperhidrose og kjennetegnes ved at man svetter unormalt mye på et eller flere steder på kroppen – uansett om det er kaldt eller varmt. Lidelsen rammer både kvinner og menn og oppstår vanligvis i alderen 25-64 år. Noen merker de første tegnene allerede i puberteten. Rundt 30-50 prosent av dem som rammes har familiemedlemmer med samme tilstand. De mest vanlige områdene med økt svetteproduksjon er i armhulene, på ryggen, i håndflater, under føtter og i ansiktet. Mange har hatt denne tilstanden i flere tiår, uten å finne noe som hjelper.

Hvordan foregår behandlingen
Små mengder med fillers injiseres via en sprøyte liker under huden og direkte i svettekjertlene. Dette for å blokkere nerveimpulsene til svettekjertlene og på den måten hindre at de utskiller svette. Det foretas mange små stikk i det spesifikke området som behandles, og de som ønsker det får bedøvelse. Behandlingen tar cirka 20 minutter og man kan gjenoppta arbeid og andre gjøremål umiddelbart etterpå.

Hva er bivirkningene?
Det er ingen alvorlige bivirkninger, men blåmerker og lett svie kan forekomme.

NB. Hos Beth’s Medispa er det 18 års aldersgrense på denne behandlingen.

Bestill time