fbpx

Slik fjerner du pigmentflekkene

 

FOTO OG BEHANDLER: Anne Line Leonthin, kosmetisk sykepleier hos Beths Medispa. 

 

Sliter du med pigmentflekker? Da er du ikke alene. Pigmentflekker, også kalt pigmentering, er vanlig i alle aldre og kommer gjerne etter at huden har blitt eksponert for sol eller ved hormonforstyrrelser. Heldigvis finnes det både behandlinger og produkter som kan hjelpe.

To typer pigmentering 

Vi skiller mellom to typer pigmentering: Melasma og solskadet hud.

Melasma er en hudtilstand som gir brun pigmentering i ansiktet, og kan ofte sees i panne, kinnben og rundt munnen. Noen blir også hardt rammet i kinn. Det starter gjerne forsiktig, og sprer seg til større deler av ansiktet. Mange opplever dette under graviditet eller ved oppstart av p-piller, samt ved soleksponering. Noen kan oppleve at pigmenteringen går tilbake, men for veldig mange blir det en kronisk pigmentforstyrrelse. Huden må i slike tilfeller behandles regelmessig.

En solskadet hud har sporadiske pigmentflekker, gjerne i ansikt og på bryst. Pigmentet blir trigget og forsterket av soleksponering eller ved hormonforstyrrelser, for eksempel ved graviditet eller bruk av p-piller. Solskader kan behandles med stor suksess.

Fjerne pigmentflekker

Dersom du ønsker å forebygge mot pigmentflekker råder våre kosmetiske sykepleiere deg først og fremst til å bruke høy solfaktor hver dag, året rundt. Du bør også unngå å sole ansiktet for mye. Ønsker du å fjerne allerede eksisterende pigmentflekker har vi ulike behandlinger som kan hjelpe, deriblant peels, laser, hjemmeprogram og dermapen.

 

Ring oss på 22 55 53 80 (tast 4) eller send en mail på medispa@beths.no, så hjelper vi deg med å finne riktig behandling.