fbpx

Laserbehandlinger kar

Yag laser
Vi bruker Yag laser til litt tykkere og dypere årer. Laserhodet har innebygget kjøleeffekt for å minske ubehaget ved behandling. Behandlingene er svært effektiv, og i mange tilfeller vil man se effekt allerede etter èn behandling. Men, de fleste må regne med ca. 2-6 behandlinger.

Man kan benytte disse laserne også på generende blodårer andre steder på kroppen. Begrensningen kan være at blodårene er for tykke, feks. større årer på bena. Her benytter vi Sklerolisering, gjerne i kombinasjon med laser.

Før behandling med karlaser

Det er viktig ikke å være solbrun før behandling. De siste 4 ukene før første behandling bør det området som skal behandles beskyttes mot sol. Dette fordi brun hud reduserer lasereffekten. Man bør benytte en solkrem som beskytter både mot UVA- og UVB-stråler, helst solfaktor 30 eller høyere

Slik foregår behandlingen:

Før behandling renses huden, og vi påfører en gel for å forsterke lysets gjennomtrenging i huden slik at den kommer ned til de områdene den skal behandle. Det er blodets hemoglobin som vil absorberer laserlyset og omdanne dette til varme. Varmen vil ødelegge proteinet som sitter i veggene i blodkaret. dette fører igjen til at åreveggen klapper sammen, og åren vil gradvis forsvinne etter behandling. IPL brukes ofte på mindre blodkar, mens YAG laser brukes på større kar.

Etter behandlingen:

Laserbehandling er en veldig trygg behandling, og bivirkninger er veldig sjeldne. De fleste opplever ikke behandlingen som smertefull. Det er vanlig å oppleve en kortvarig lett svie i huden etter behandlingen. Rødhet og hevelse er også vanlig i behandlingsområdet. Dette går over i løpet av noen få dager. Det er mulig å gå tilbake til jobb etter behandlingen. Om ønskelig kan man dekke over rødheten med sminke

Antall behandlinger av laser mot blodkar vil avhenge av hvor dypt forandringene sitter i huden.
Man må regne med gjennomsnittlig 2-6 behandlinger og disse bør uføres med ca 4 – 6 ukers intervaller. Unngå soleksponering de første 4 uker etter behandlingen. Bruk minimun solfaktor spf 30 daglig etter behandlingen. Det er for å minimere risikoen for at hudforandringene kommer tilbake.

Bestill time